17 januari 2017
De juiste lingerie & maten

Tijdens een kleurenanalyse komt de kleur voor badkleding en lingerie uiteraard ook aan bod. Je draagt een bh en slip direct op je huid dus het is heel mooi als je een kleur draagt die je huid en uitstraling mooier maakt.

Naast dat een goede kleur prachtig is, is de maat en pasvorm bij lingerie (en badkleding) natuurlijk ontzettend belangrijk. Lingerie doet veel voor je figuur en is bepalend voor de pasvorm van kleding. Ook voorkomt een goed zittende bh nek-, schouder- en rugklachten.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% van de vrouwen een verkeerde maat draagt.

Ik ben echt dol op lingerie, er is zoveel moois op dit gebied te koop. Prachtige stoffen en kleuren en veel verschillende soorten. Je cupmaat kan veranderen doordat je gewicht veranderd of na een zwangerschap. Ik heb zelf een heel andere cupmaat na mijn zwangerschappen gekregen, wat het in eerste instantie weer even lastig maakt welke maat je hebt en welk model het beste staat.

Hieronder een aantal tips voor het kiezen van de juiste lingerie:

  • Draag een setje waar je je fijn in voelt.
  • Een bh en slipje in dezelfde kleur is natuurlijk het mooist. Als je mooie lingerie draagt, voel je je ook echt mooier!
  • Als je een strak jurkje/ kleding draagt is het mooi om voor shapewear te kiezen. Een corrigerend jurkje/ broekje zorgt er uiteraard voor dat bepaalde zones er gladder, strakker uit zien, het zorgt voor een gestroomlijnd silhouet. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen naden van ondergoed ziet.

Hoe bepaal je je bh-maat?

A.    Onderwijdte: Meet je omvang onder je borsten met een centimeter. Zorg ervoor dat je strak genoeg meet tot aan een normale uitademing. De band van de bh is immers elastisch. Op de omvangsmaat zit een speling van ongeveer 2,5 cm. De maten zijn: 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110. Meet je 76 dan is jouw omvangsmaat 75. Meet je 88 dan is jouw omvansmaat 90.

B.    Bovenwijdte: Ook je bovenwijdte meet je met een centimeter. Deze meet je ter hoogte van je tepels. Het is belangrijk dat je de centimeter niet te strak trekt. Voor en achter op dezelfde hoogte houden.

Hieronder kun je in de tabel bekijken welke cupmaat je hebt:

Er zijn heel veel verschillende modellen bh’s zoals: balconnette, beugel bh, bralette, push up bh, sportbh, strapless bh, t-shirt bh, voorgevormde bh. Het model wat het mooiste is bij jou hangt af van de volheid, de positie, de ruimte en de cup- en omvangmaat.

 

Veel plezier met lingerie shoppen!

Wil je meer informatie over kleur? Wil je weten welke kleuren kleding, lingerie, badkleding, brilmontuur en sieraden jou het beste staan? Doe een kleuradvies!